مسئولیت آسانسورهای فروخته شده

مسئولیت آسانسورهای فروخته شده

31 فروردین1398

اطلاعیه مهم سندیکای آسانسور و پله برقی قابل توجه افراد حقیقی ، حقوقی ، مالکان  ، استفاده کنندگان ، مدیران و هیئت مدیره ساختمانهای اداری و تجاری ، مسکونی ، صنعتی ، بیمارستانی و غیره به اطلاع میرساند ؛ به علت بوجود آمدن حوادث ناگوار در بهره برداری از آسانسورهایی که فاقد ایمنی کامل میباشند ، انجام موارد ذیل اجباری و لازم الاجرا میباشد : شرکت های فروشنده آسانسور تا زمانی مسئولیت آسانسور های فروخته شده را عهده دار خواهند بود که مالکان یا استفاده کنندگان ،قرارداد معتبر سرویس و نگهداری با شرکت فروشنده آسانسور عضو سندیکا و دارای پروانه طراحی و مونتاژ از سازمان صنعت ، معدن و تجارت منعقد نمایند . در خصوص آسانسورهایکه بیش از سه سال از زمان بهره برداری آنها میگذرد ، ضروری است که توسط شرکت های فروشنده عضو سندیکا و طی قرارداد جداگانه ای نسبت به جنرال سرویس آسانسورهای مذکور اقدام شده و گواهی استاندارد ادواری آنها اخذ گردد و این امر به صورت سالیانه لازم الاجرا میباشد . بدیهی است اجرای این فراخوان از مورخ اول اردیبهشت ماه سال 1398 به مدت سه ماه اعلام میگردد . چنانچه از سوی مالکان ، مدیران و استفاده کنددگان اقدام جدی صورت نپذیرد و باعث بوجود آمدن هرگونه حوادث مالی یا جانی گردد ، مسئولیت قانونی حادث به عهده آنها خواهد بود . این اطلاعیه به منزله اخطار قانونی قلمداد شده که در مراجع قضایی قابل استناد خواهد بود .

جزئیات
عدم اجرای کارهای اجرتی

عدم اجرای کارهای اجرتی

25 مهر1394

عدم اجرای کارهای اجرتی پانزدهمین جلسه هیئت مدیره و بازرسین دوره هشتم سندیکای صنایع آسانسور و پله برقی ایران و خدمات وابسته روز یکشنبه ۱۹ مهر ماه در محل سندیکا تشکیل شد. در این جلسه پس از بحث و بررسی ماده یک شیوه نامه جدید صدور و تمدید پروانه واحدهای طراحی و مونتاژ آسانسور، هیئت مدیره سندیکا تأکید نمود که شرکتهای دارای پروانه طراحی و مونتاژ می بایستی از انعقاد قرارداد و پذیرش و اجرای کارهای اجرتی خودداری نمایند . جهت مزید اطلاع ، ماده یک شیوه نامه جدید صدور پروانه واحدهای طراحی و مونتاژ آسانسور به شرح ذیل است: ماده یک: حوزه های فعالیت واحد های طراحی و مونتاژ آسانسور مجموعه خدمات و عملیات طراحی، محاسبه، تدارک و تامین قطعات و اجزا، نصب و راه اندازی کامل آسانسور در محل و خدمات پس از فروش را در بر می گیرد. انجامفعالیت های ذکر شده در صلاحیت واحدهای دارنده پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور می باشد و واحدهایی کهدارای پروانه بهره برداری صنعتی در زمینه تولید قطعات و اجزا آسانسور، و یا دارای جواز کسب در زمینه عرضه اقلام یاد شده هستند، مجاز به انجام فعالیت در رابطه با طراحی، مونتاژ و نصب آسانسور نمی باشد و چنانچه اینگونه واحدها و دیگر اشخاص حقیقی و حقوقی بخواهند در این زمینه فعالیت نمایند ضرورتاً می بایست نسبت به اخذ پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور، مطابق ضوابط این شیوه نامه، اقدام نمایند. همچنین در جلسه پانزدهم هیئت مدیره و بازرسین سندیکا با تمدید پروانه چند شرکت و پذیرش درخواست عضویت شرکت های متقاضی نیز موافقت گردید. بسمه تعالی اعضای محترم سندیکا با سلام و احترام بدینوسیله به اطلاع کلیه همکاران و شاغلین محترم صنعت آسانسور و پله برقی می رساند، همانطور که استحضار دارید در شیوه نامه صدور پروانه طراحی و مونتاژ و ماده یک آن و همچنین پروانه های طراحی و مونتاژ صادره صراحتاً قید گردید: "حوزه فعالیت واحدهای طراحی و مونتاژ، مجموعه خدمات، عملیات، طراحی، محاسبه، تدارک و تأمین قطعات و اجزاء و نصب و راه اندازی کامل آسانسور در محل و خدمات پس از فروش را در بر می گیرد." متأسفانه شاهد تفسیر اشتباه موضوع پروانه طراحی و مونتاژ از جانب برخی همکاران هستیم که به صورت اجرتی، صرفاً اقدام به نصب و راه اندازی آسانسور نموده و تدارک، تهیه و خرید قطعات توسط مالک ساختمان صورت می پذیرد که این روش باعث بی اعتمادی سایر سازندگان ساختمان ها به صنعت آسانسور و افت کیفی کارهای اجرائی و در بسیاری از موارد به دلیل عدم پشتیبانی مناسب جهت رفع عیب قطعات معیوب تأمین شده توسط مالک ساختمان، باعث بروز مشکلاتی برای بهره برداران گردیده و ضمن تحمیل ضرر و زیان مالی و جانی گاهاً جبران ناپذیر به بهره برداران، باعث بی اعتمادی مضاعف جامعه به این صنعت و زحمت کشان آن و نهایتاً افت شخصیت حرفه ای و کاری شاغلین محترم این صنعت می گردد. لذا یادآوری می گردد، با توجه به درخواست اعضای محترم سندیکا و علی رغم تذکرات مکرر شفاهی گذشته، از تاریخ ابلاغ این اطلاعیه بایستی دارندگان پروانه، مطابق ضوابط آن اقدام به طراحی، فروش، نصب و راه اندازی آسانسور نمایند و اجرای کار به صورت اجرتی تخلف صنفی محسوب شده و با خاطیان در چهارچوب ظوابط شیوه نامه رفتار خواهد شد. امیدواریم با همکاری و هماهنگی اعضای محترم، شاهد پیشرفت روز افزون صنعت آسانسور و پله برقی کشور عزیزمان ایران باشیم.

جزئیات
مبارزه با مهر فروشی

مبارزه با مهر فروشی

31 شهریور1394

اعضای سندیکا برای مبارزه با مهرفروشی کمک کنند به گزارش خبرنگار سندیکای آسانسور، مهندس زهره وندی درنشست کارگروه کنترل ونظارت سندیکای صنایع آسانسوروپله برقی ایران، با بیان این مطلب درمورد پدیده مهرفروشی وعلل آن تصریح کرد: یکی ازمواردی که باید به آن اشاره شود این است که چهره مهرفروش ها عوض شده است، یعنی امروزه با شرکت هایی برخورد می کنیم که شاید بالای ۲۰ سال سابقه دارند اما بعضا در همین ۶ یا ۷ ماه اخیر مهرفروشی داشته اند . کسانی که شاید اعتبار زیادی هم دارند و معمولا دلایل این کار زشت را ناآگاهی توصیف می کنند و گاهی هم به مشکلات اقتصادی اشاره دارند. ممکن است بگویید که ناآگاهی نیست اما دربعد اقتصادی مورد مهم،ضرر بیش تر است نه سود بیش تر. وی افزود: مهرفروشی برای آنهایی که مشکل اقتصادی داشته اند دقیقا مانند کسی است که متاسفانه نزول گرفته و شاید در ابتدای راه پول خوبی نصیبش شده باشد اما وقتی قرار است آن را پس بدهد ضرر زیادی خواهد داشت.باتوجه به این که قرار است از ۶ ماه آینده مالیات محاسبه گردد بنابراین برای مهرفروشان مشکل دارایی پیش می آید، آنها لیست همه استانداردها را خارج کرده و یکی یکی بررسی می کنند و شرکتی که از روی ناآگاهی مهرفورشی کرده و یا در ابتدای راه به زعم درآمد بیش تر این کار زشت و شوم را انجام داده کم کم متوجه می شود که با دست خودش تمام سرمایه اش را تا مرز نابودی پیش برده است. یکی از حضار در جلسه به این مورد ایرادی وارد کرد و گفت: افراد بسیاری را می شناسم که تنها از همین راه نزدیک به یک میلیارد تومان سود خالص داشته اند اما خیلی کمتر از من که هرگز این کار را انجام نداده ام ، مالیات داده اند. اگر امکان دارد یک راه حل عنوان کنید نه این که تنها به ذکر دلایل این پدیده شوم بپردازید. مهندس زهره وندی درادامه افزود: این چرخه معیوب است و هر چقدر که تکرار شود بیش تر باعث کاهش قیمت ها خواهد شد. در این جلسه مهم باید به چند موضوع اساسی بپردازیم. اول این که راهکارهای پیشگیری از پدیده شوم مهرفروشی را بررسی کنیم، دوم این که راهکارههای برخورد با افراد خاطی بررسی شود، موضوع سوم طلب همکاری همه دوستان و اعضای سندیکا است. نباید انتظار داشته باشید که سندیکا با این افراد محدود بتواند در عرصه مبارزه با مهرفروشی تلاش آنچنانی داشته باشد. در سندیکا در این مورد زمان بسیار زیادی صرف شده و تلاش زیادی صورت گرفته است. افراد حاضر در کمیته مهرفروشی خارج از ساعات اداری و در زمان هایی که حتی فراتر از ساعات کاری شخصی خودشان است در این زمینه وقت گذاشته و تلاش می کنند. در این عرصه وقت زیادی صرف می شود ولی نیرو خیلی کم داریم. حجم کار هم خیلی بالا است، توجه کنید که در ۹ ماه اول حدود ۲۲ هزار مورد وجود داشته است. کنترل این ۲۲ هزار مورد و قرارداد منعقد شده ، شوخی نیست. ازهمه شما در این جلسه و جلسات مشابه خواهش می کنیم که به سندیکا کمک کنید و در بند ۳ نهایت همکاری را داشته باشید. وی افزود: یکی از راهکارهای مهم این است که نام شرکت های آسانسوری را در پروانه های ساختمانی وارد کنیم، با شهرداری جلسات متعددی را پشت سر گذاشته ایم و دوم این است که برای شرکت ها حد قایل شویم و قانونی گذاشته شود که از مرز خاصی به بعد شرکت ها حتما کنترل شوند. از طرفی قراربراین شد که فرم هایی تشکیل شود تا سندیکا ازطریق همین فرم ها شرکت هایی را که در حال عقد قرارداد هستند و پروانه طراحی و مونتاژ دارند زیر نظر داشته باشد اما همه این موارد در حد پیشنهاد بوده و هنوز قطعیت پیدا نکرده است و در حال بررسی است.

جزئیات